Restaurant Oogst | Laantje Voorham-12.jpg

Laantje Voorham

Bij restaurant Oogst wordt gebruik gemaakt van de biodynamisch moestuin Laantje Voorham in Wassenaar. Marcel van der Kleijn (eigenaar restaurant Oogst, Calla's, Tapisco, Goedvolck. en BIT Grill & Café) kwam enkele jaren geleden in contact met Arie Voorham, eigenaar van de moestuin. Door wederzijdse interesse ontstond een unieke samenwerking. Ieder jaar stellen zij samen een kweekplan op, waarna Voorham de gewassen onderhoudt, die gebruikt worden in verschillende restaurants van van der Kleijn.

Chefkok Kyan van Bommel en zijn team verwerken de groenten, kruiden en cressen in het wisselende menu van restaurant Oogst. Binnen het seizoen zijn zij dagelijks in de tuin te vinden om verse producten te plukken, zoals tomaten, zilte groenten, kervel, magnolia en oxalis.


“De oogst die groentetuin Laantje Voorham oplevert, bepaalt wat de chefs serveren”

Michelin 2020